2011. április 22., péntek

Duna hullám




Édesanyám készítette el, nagyon finom lett.

Hozzávalók:

Tésztához:
5 tojás sárgája
25 dkg zsír, vagy margarin
25 dkg cukor
40 dkg liszt
2 dl tej
1 kávés kanál szalakálé
2 k.k. kakaó
5 tojás fehérje habbá verve
kevés apróra tört dió
Krémhez:
3 dl meggy szirup
1 tasak málna vagy eper pudingpor
1 kocka vaj
a csokoládémázhoz: 20 dkg csokoládé (fele tej és fele étcsokoládé), 3 evőkanál olaj.

ElkészÍtés:
  • egy tálba összedolgozzuk a margarint a cukorral és a tojássárgájával, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a sütőport és mixerrel tovább keverjük, ezután hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjétt. Miután összedolgoztuk ketté választjuk, egyik részéhez hozzáadjuk a diót, a másikhoz a kakaóport.
Egy tepsit kivajazunk beleöntjük a diós masszát, majd rá a kakaós masszát, ezek tetejére rászorjuk a darabokra vágott meggyet, és előmelegített 180 fokos sütőben, 30 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  • A pudingport és a meggyszirupot lassú tűznél zselésre kevergetjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a kikavart vajat. Jól összedolgozzuk és a kihűlt tészta tetejére kenjük.
  • A csokoládét az olajjal együtt vízgőz fölött megolvasztjuk és óvatosan a sütemény tetejére csepegtetjük, mintha hullámokat varázsolnánk rá.


1 megjegyzés:

  1. Nagyon vonzó ez a sütemény, majd meggyszezonban kipróbálom. :)

    VálaszTörlés