2011. április 23., szombat

Sajtos rúd

Edith (Kalandok a konyhában) blogján találtunk rá a sajtos rudacskák receptjére, és ez szerint készítettük el, nagyrészt édesanyám készítette, de amikor hazamegyünk én is kipróbálom.
Estére meg is lett, melegen, még vacsorának is beválna.
Nálunk be is vált, édesanyám friss retket hozott a melegházból és azzal kóstolgattuk.


Annyira omlós, ropogós és finom, hogy szerintem gyorsan elfogy.

Hozzávalók
50 dkg liszt
25 dkg sertészsír
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
0,5 dl tej
kevés kristálycukor
2 db tojás
10 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt

Elkészítés:
Az élesztőt kevés kristálycukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a sertészsírral összedolgozzuk, majd belekeverjük a kovászt, a tejfölt és 1 tojást. Ízlés szerint sózzuk, majd a kétféle sajtot lereszeljük, és felét-felét a tésztába gyúrjuk. A tésztát letakarjuk, és 30-40 percig hűtőben pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, és csíkokra vágjuk.
A rudacskák tetejét megkenjük tojással, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot. Végül 190°C fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése