2011. május 15., vasárnap

Csokitorta


Hozzávalók:

A tésztához:
6 db tojás
10 dkg étcsokoládé
2 dkg keserű kakaópor
2 dkg étkezési keményítő
8 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
15 dkg kristálycukor
15 dkg vaj
csipet só
1 kis tasak mazsola

A krémhez:
3 dl tej
2 dl tejszín
2 tojás sárgája
10 dkg étcsokoládé
3 evőkanál kakaó
5 evőkanál finomliszt
4 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor
25 dkg vaj
4 evőkanál porcukor
3 evőkanál rum
3-4 evőkanál baracklekvár

A tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kevés sóval habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajban felolvasztott
csokoládét, majd hozzászitáljuk a kakaóport is. Keverjük.
Hozzátesszük a mazsolát és a keményítőt. Kissé szilárdulni fog a massza, mikor kikeverjük, de ennek ilyennek kell lennie.Ezután mehet hozzá a liszt és a sütőpor is.
A kivert tojásfehérjét egy széles lapos fakanállal kézzel keverjük hozzá, nehogy megtörjön a hab.
A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, 26 cmes tortaformába öntjük , majd légkeveréses sütőben 160 fokon 35 percig sütjük.

A krém:
Egy edénybe beleöntjük a tejet és a tejszínt. Hozzátesszük a 2 tojás sárgáját és beletördeljük az étcsokoládét. Hozzászitáljuk a kakaóport, a lisztet és beletesszük a cukrokat is. Ezután elkezdjük főzni, állandó kevergetés mellett. Amikor elkezd sűrűsödni, félretesszük hűlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral. Miután már nem olyan forró a csokikrém, apránként belekeverjük a porcukros vajat.
Ha kész mehet a hűtőbe, majd ha kellőképp megszilárdult hozzáöntjük a rumot és összekeverjük.

A tortát 3 részre vágjuk a lapokat vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd megtöltjük a krémmel. A tetejét is bevonjuk krémmel. Hűtjük, majd ízlésünk szerint díszíthetjük.

Nagyon finom!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése