2011. június 12., vasárnap

Cseresznyés mazsolás muffin


Sütés szempontjából a kedvencem, mert nagyon hamar kész van, az ízvilága a hozzávalóktól függ, ezúttal a cseresznyével próbáltam ki.

Hozzávalók kb 12 darab muffinhoz:
12 dkg vaj
20 dkg cukor
1 tasak vaníliapor
2 darab tojás
30 dkg liszt
1 sütőpor
1,5 dl tej

Az alaphozzávalók mellé jön bele a finomság (ezt lehet változtatni):
pár szem apróra vágott cseresznye
mazsola ízlés szerint

Elkészítés:
A muffinnál az a lényeg, hogy a száraz hozzávalókat külön készítsük el, a nedves hozzávalókat külön, majd a kettőt egybe keverjük. Tehát kezdjük a liszttel, ebbe jön a sütőpor, a vaníliapor, a cukor, és a finomságok: a cseresznye és a mazsola. Majd a tejben megolvasztjuk a vajat, kihűlve hozzáadjuk a felvert tojást, és ezt tesszük bele a lisztes keverékbe, lassan összekeverjük. És pár percig még kavarjuk, míg összeáll a massza. Nem kell nagyon hígnak lennie.
Mikor kész van, belekanalazzuk a formákba. Mehet a sütőbe: 180 fok, míg szép aranyszíne lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése