2011. június 8., szerda

Fasírt tökfőzelékes mártással

Ez egy egyszerű hétköznepi ebédünk, a lényeg benne a tökfőzelék, ami nagyon finommá és változatossá varázsolta az ebédet

A fasírthoz:
1 kg örölthús
3 fej foghagyma reszelve
2 krumpli reszelve
só bors
1 tojás

Ezeket összekeverjük és megsüssük.

A tökfőzelékhez:
1 tök
2 dl tejszín
két kanál liszt
1 dl tej
só bors
pár csepp citromlé
pár csipetnyi kapor

A tököt lereszeltem, olajban megpároltam, sóztam borsoztam, amikor puha lett beletettem a tejszínnel összekavart lisztet, és ha még szükséges (nekem az volt) hígitottam tejjel, megszortam kaporral, és a citromot rácsepegtettem, majd összerotyogtattam.

Petrezselymes krumplt is készítettem hozzá.
Nagyon finom lett!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése