2012. május 1., kedd

Grillen sült sertéskaraj szójaszósszal




Még amerikai ízek emlékeiből maradt meg a szójaszósz kiváló zamata és aromája. Nagyon szivesen kezdtem el használni különböző húsok pácolásához.
A hétvégi menűben is benne volt, méghozzá a sertéskarajt pácoltam szójaszósszal. 
Most lássuk a részleteket:
Hozzávalók: a hozzávalók a karaj számától és az izlésünknek megfelelően változhatnak

                    sertéskaraj
                    só, bors, pirospaprika
                    foghagyma
                    szójaszósz
                    olivaolaj

A húst szeletekre vágjuk, besózzuk, paprikázzuk, foghagyma kockákat vágunk rá és borsózzuk. Kb egy órát állni hagyjuk, majd locsolunk rá szójaszószt, és olivaolajat.
 
Még fél órát állni hagyjuk, majd grillen, lassú tűzön átsütjük. Sütés közben még kenhetünk rá szójaszószt.
Tálalhatjuk friss zöldséggel és sültkrumplival. 

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése