2014. június 29., vasárnap

Csokibomba

Nagyon finom, nagyon ajánlom a meleg nyári napokra.

Hozzávalók

A krémhez:

15 dkg margarin
3 db tojás
15 dkg porcukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
40 dkg babapiskóta
2 dl habtejszín (vagy Hulala)

A mázhoz:

2 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek cukor
2 dkg margarin
2 ek víz (kevés)

Elkészítés:
Habosra keverjük a margarint a tojások sárgájával és a porcukorral. Hozzáadjuk a kakaóport, és a tojások habbá vert fehérjét. Egy jénai tál aljára egy réteg krémet teszünk, erre jön a babapiskóta, amit előzőleg tejeskávéba forgatunk, majd ismét krém, babapiskóta és végül megint a krém. Felverjük a tejszínt, majd kis halmokban az egész süti tetejét bevonjuk.
        A mázhoz a kakaóport összekeverjük a cukorral, kevés vízzel sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve beledobjuk a margarint, és addig keverjük, míg elolvad a csokiban.

Rácsorgatjuk a habra, és hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta megpuhuljon.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése